Waarom Back2Front dé uitvalsbasis is voor lekkerbekken
21 mei 2022 

Waarom Back2Front dé uitvalsbasis is voor lekkerbekken

Logeren in de Westhoek doe je niet alleen voor de rust, de mooie landschappen, om eens helemaal uit te waaien maar ook – of misschien zelfs: vooral – omdat je hier zo culinair in de watten gelegd wordt. De Westhoek staat bekend om de lekkernijen en lekkere verrassingen. We noemen het hier zelfs ‘Het Lekkere Westen’.
 
B&B Back2Front mag zich officieel Ambassadeur van het Lekkere Westen noemen. En daar zijn we heel fier op. Wat is Het Lekkere Westen? Dat is het project van Westtoer om het lekkerste van de Westhoek in de kijker te zetten: de biercultuur met bijvoorbeeld een schuimende roodbruine Rodenbach, tongstrelende West-Vlaamse wijnen, smaakvolle streekproducten, verfijnde gastronomie, 141 getalenteerde chefs… Kortom: als je op zoek bent naar een lekker weekendje weg dan is West-Vlaanderen en vooral de Westhoek een verstandige keuze.

Culinaire chefs

Hier wordt heel wat lekkers geteeld, gekweekt en verwerkt. Grote en kleine chefs koesteren de culinaire schatten van de streek zoals smaakvol vlees met een verhaal. Ook in de regio rond Ieper en Boezinge borrelt en bruist het van het culinaire talent. Liefhebbers van de gastronomie komen hier aan hun trekken. 

Als je komt logeren in onze B&B in Boezinge of op vakantie komt in ons vakantiehuis dan geven we je graag restauranttips en adresjes waar je de ‘couleur locale’ van de regio kunt proeven.

Lekkers uit Back2Front

 Ook in Back2Front zelf zetten we ons beste beentje voor om je een aangename en lekker verblijf in en rond Ieper te laten beleven. Dat begint met de ‘honesty fridge’. In onze keuken hebben we de (onbeheerde) koelkast opgevuld met lekkers waar jij als gast mag van proeven en genieten.

Genieten is het ook aan het ontbijt. In onze bed & breakfast krijg je ’s morgens een assortiment van streekproducten om duimen en vingers bij af te likken. Het assortiment wisselt per seizoen en volgens het aanbod want we zweren bij lekker, vers en seizoensgebonden omdat dat het allerlekkerste is.

Prinsheerlijk ontbijt

Voor mij is zorgen voor mensen en hen in de watten leggen mijn tweede natuur. Ik ben altijd al aangetrokken geweest door de horeca en de sector van de hospitality. Vandaar ook dat we begonnen zijn met de verhuur van ons vakantiehuis en vooral met de B&B. Zoals de naam het zelf zegt zijn een bed en ontbijt heel belangrijk voor onze gasten. Het ontbijt in B&B Back2Front is royaal en heerlijk vers.

Streekproducten troef

We werken graag samen met lokale leveranciers zoals Hoeve Zuid-Bellegoed uit Ieper met (h)eerlijke producten rechtstreeks van de hoeve zoals rauwmelkse hoeveboter, yoghurt, plattekaas en dessertjes. Om nog maar te zwijgen over de roomijs en hoevetaarten…

Trouwens: over taarten gesproken, op zondagmorgen krijg je als gast een huisgemaakte appeltaart geserveerd. We krijgen daar heel veel complimenten over én vragen naar het recept. Daarom, op algemeen verzoek: hierbij het recept voor de enige echte Back2Front Appeltaart die je zondag ‘af’ maakt. 

Tussen haakjes: vanaf de zomer zal iedereen die op zondagnamiddag passeert langs de Moortelweg 4 in Boezinge kunnen genieten van onze huisgemaakte appeltaart met verse koffie. Dus als je in de buurt bent…

Recept van de Back2Front Appeltaart

 5 tot 6 appels (Golden)
 1 vel bladerdeeg
 100g boter
 175g kristalsuiker
 1 zakje vanillesuiker
 35g maïzena
 3 verse eieren

 Zo maak je het.
 1. Led de bladerdeeg in een bakvorm
 2. Snijd de appels in niet al te kleine blokjes en verdeel ze over het bladerdeeg
 3. Smelt de boter en voeg er de suiker en vanillesuiker aan toe. Roer goed
 4. Voeg de maïzena toe. Roer goed om klontertjes te vermijden.
 5. Doe de eieren bij het beslag. Roer opnieuw.
 6. Giet het beslag over de appelblokjes op het bladerdeeg.
 7. Bak de taart 45 minuten op 180°C
 8. Serveer lauw-warm (met een bolletje hoeve-ijs)

Zin gekregen?

Als ambassadeur van Het Lekkere Westen stopt het bij ons niet bij het ontbijt. We zijn gul met tips voor eetgelegenheden in de buurt en lekkere adressen (zoals het Kaasmuseum) om te ontdekken. Om je al het water in de mond te laten krijgen hebben we een gratis e-book samengesteld met fietsroutes langs verrassende plaatsen. 

Wat dacht je van de Bierfietsroute of Tournée Locale met vier routes langs actieve brouwerijen in de streek? We hebben ook een bijzondere fietsroute uitgestippeld waarbij lekkerbekken zeker zullen willen halt houden bij een van de lekkerste musea uit de streek (het bezoekerscentrum van Jules Destrooper) en Eetkaffee Steenstraete

Wil je deze en andere routes alvast plannen en ontdekken? Download dan nu het gratis e-book via deze link.

Over de schrijver
Suzanne
Door

Suzanne

op 16 Jun 2022

Fijne mensen alsook fijn om er te logeren, zeer mooie fietsroutes . TOP locatie .

Hilde
Door

Hilde

op 10 May 2024

We hebben heerlijk genoten van jullie gastvrijheid, de leuke tips en het heerlijke ontbijt. Goeie fietstochten gemaakt en Last Post bijgewoond. De moeite om hier te verblijven.

Reactie plaatsen