Ontdek het oorlogsverleden met Roger van Ypres Battlefield Tours
02 april 2022 

Ontdek het oorlogsverleden met Roger van Ypres Battlefield Tours

Een vakantie in Ieper gaat automatisch gepaard met een duik in het oorlogsverleden. Je kan op eigen houtje de verschillende oorlogsmonumenten en militaire begraafplaatsen bezoeken. Of je kan op stap met Roger van Ypres Battlefield Tours. De van origine Britse gids kent de Westhoek op zijn duimpje en vertelt met veel passie verhalen over de Eerste Wereldoorlog en de impact ervan op de Ieperlingen van toen.

Laat ik beginnen met Roger kort voor te stellen. Roger Steward woont sinds 2010 in Ieper. Hij verhuisde samen met zijn vrouw uit het Verenigd Koninkrijk om er hier aan de slag te gaan als gids en auteur. Sinds zijn jeugd toont Roger een grote interesse in de Eerste Wereldoorlog. Het is voor hem dan ook een grote eer om te gidsen in Ieper en omstreken.

Maar wat motiveert Roger om elke dag weer toeristen wegwijs te maken in het oorlogsverleden? "Het is belangrijk dat de verhalen van de mannen en vrouwen uit de Groote Oorlog verteld blijven worden. De tijd mag hun verhalen niet uitwissen. We will remember them!"

Ypres Battlefield Tours

Roger is niet alleen gids, hij is ook de trotse uitbater van Ypres Battlefield Tours. Wie in Ieper en omstreken woont, heeft zijn busje vast al vaak gespot. Met zijn organisatie biedt Roger verschillende tours aan die je online kan boeken:

Aangezien Roger een Brit is, zijn alle tours in het Engels te volgen. Als je dat wenst, kan Roger ook een Nederlandstalige gids regelen die je op sleeptouw neemt door de Westhoek.

NIEUW: The Salient at Night

Sinds 2022 biedt Roger naast de bestaande tours een exclusieve nachttour aan. The Salient at Night tour start eenmaal het donker is, dus de starttijd is afhankelijk van de periode van het jaar.

Tijdens deze 2,5 uur durende tocht neemt Roger je mee naar de prachtigste verlichte oorlogsmonumenten in de streek van Ieper. Van Pilkem Rigde tot Essex Farm: het maanlicht werpt een geheel nieuwe blik op de oorlogsverhalen.

Ook deze tour is online te boeken via de website van Ypres Battlefield Tours. Een echte aanrader voor nachtraven!

Over de schrijver
Reactie plaatsen