Kom naar Ieper, meest gastvrije stad van België!
24 april 2022 

Kom naar Ieper, meest gastvrije stad van België!

Ieper meest gastvrije stad van België 2021. Wie had dat durven denken? Ik! Bij Back2Front dragen we gastvriendelijkheid hoog in het vaandel. Wat dat precies inhoudt, vertelde ik aan de Stad Ieper!

Maar laat ik starten met uit te leggen waarom Ieper meest gastvrije stad van België 2021 is. Dit is een titel die het digitale reisplatform booking.com jaarlijks uitreikt. Voor de titel bekijkt de site alle beoordelingen voor de logies in Ieper. En die zijn één voor één bijzonder goed!

Hoewel Back2Front niet in het centrum van Ieper ligt, wordt onze B&B wel gezien als één van de toplogies in Ieper. De reacties op booking.com liegen er niet om. Met een algemene score van 9,3 wordt onze B&B sterk aanbevolen door gasten die hier reeds hebben gelogeerd. Ik ben dan ook enorm trots en vooral dankbaar voor de vele fijne recensies. Het doet deugd om te lezen dat ons harde werken geapprecieerd wordt!

Wat betekent gastvriendelijkheid voor mij?

Ik wil starten met de Stad Ieper te bedanken om naar mijn definitie van gastvriendelijkheid te vragen. Het is een eer om gezien te worden als een ambassadrice voor onze stad. Het is dan ook een titel die ik met veel trots draag.

Maar wat betekent gastvriendelijkheid nu voor mij? Dit is wat ik de Stad Ieper vertelde:

Elke zondagmorgen bak ik een verse appeltaart voor mijn gasten. Ik hou er zelf enorm veel van en ook mijn gasten kunnen dit extraatje wel 'smaken'. Ook geef ik tijdens het verblijf van mijn gasten de beste tips voor HUN vakantie.

Ik vraag naar hun interesses tijdens het ontbijt en pas dan mijn tips aan op maat van hun wensen en beschikbare tijd. Is dat over de Eerste Wereldoorlog, de middeleeuwen, fietsen, wandelen of nog iets anders... Ik heb voor elk type bezoeker een gepast aanbod. Die tips stuur ik vaak door via de smartphone, zo sparen we ook extra papier uit en zijn we wat bewuster met onze natuur. 

Wat ik ook fijn vind, is om mijn gasten door te verwijzen naar locals. Dat gaat niet alleen over plekjes om te shoppen of te eten, maar ook plaatsen waar uitzonderlijke ontmoetingen kunnen plaatsvinden. Ik vind het heerlijk om nadien de verhalen te horen van mijn gasten.

Elke gast is koning(in)

Wil je zelf komen proeven van onze gastvrijheid? Boek dan een verblijf in onze bed & breakfast of kom met een groep logeren in onze vakantiewoning. Ik sta alvast te popelen om je te mogen ontvangen!

Over de schrijver
Reactie plaatsen