7x groepsactiviteit in Ieper en omgeving
05 maart 2021 

7x groepsactiviteit in Ieper en omgeving

Organiseer je een familieweekendje in de Westhoek? Of trek je er over een tijdje met enkele vrienden tussenuit? Goed idee. Alleen: hoe zorg je ervoor dat iedereen het naar zijn zin heeft? Back2Front geeft je zeven tips voor een groepsactiviteit in Ieper en omgeving.

Logeren in een landelijke omgeving zoals die van Boezinge spreekt heel wat families en vriendengroepen aan. Toch zijn er heel wat mensen die zich zorgen maken over het aanbod groepsactiviteiten in de streek. Wij nemen die zorg weg en helpen je op weg met onze tips. 

1. Buiten spelen

Voor de eerste groepsactiviteit hoef je niet eens de weg op. In onze grote tuin vind je alles voor jong en oud. 

  • Starten doen we bij onze koeien en schapen in de weide. Landelijker dan dit wordt het niet!
  • Daag de kinderen uit om een kamp te bouwen in de struiken of hinkel samen (wedden dat ze 's avonds als een blok in slaap vallen...).
  • Geef je over aan het adembenemende uitzicht. Neem er een boek bij en geniet - met of zonder een aperitiefje - van de rust.

PS: Ja, er is wifi dus de jongeren kunnen zich helemaal laten gaan op TikTok. 😉

2. Actief bezig zijn

Hét voordeel van logeren in het landelijke Boezinge is dat de natuur je naar buiten roept. Waarom zouden jullie kiezen voor binnenactiviteiten als er buiten zoveel moois te zien is? Ga wandelen of spring op de fiets. Vanuit vakantiehuis Back2Front liggen meerdere themaroutes op jullie te wachten.

Ook mogelijk: verken de Frontstreek op een scooter of maak een rondrit met golfkarretjes.

3. Samen spelen en ontdekken

Niets blijft meer bij dan een activiteit die je thuis niet kunt doen. De Westhoek staat bekend om de oude volksspelen. De volkssportroute Poperinge biedt jou en je vrienden of familie zeker een hele dag spel en plezier. Met een lekkere picon of een streekbier erbij wordt het extra plezant.

Of wat dacht je van een bezoek aan een bijzondere speelboerderij? Een levend ganzenbord afleggen, je weg zoeken in de eerste fruitboomdoolhof in België of – ’s zomers – in de maïsdoolhof, zelf appels plukken tijdens het seizoen… Het kan allemaal op een boogscheut van vakantiehuis Back2Front.

Nog zo’n aanrader: een bezoek aan een bio-boerderij en een voedselbos. De gids neemt jullie mee op stap en laat je kennismaken met eetbare, wilde planten. Natuurlijk mogen jullie proeven en jullie gaan naar huis met nuttige doe-het-zelftips.

4. De regio anders bekeken

Een gegidste stadswandeling kan soms saai zijn. Niet als je kiest voor City Golf. In tegenstelling tot de ‘gewone’ golfsport moet je een golfballetje niet mikken naar een hole, maar naar een target zoals een standbeeld, bank of obstakel in de omgeving. 

Tijdens een rondje City Golf in Ieper ontdek je zes bijzondere locaties zoals de Grote Markt, de Kazematten en de Sint-Jacobskerk. Je hebt absoluut geen golfervaring nodig voor deze activiteit voor jong en oud.

5. Handen uit de mouwen

Zelf iets maken zorgt voor voldoening. Zeker als je dat ‘iets’ nadien nog kan opeten. In De Oude Kaasmakerij in Passendale kun je niet alleen terecht voor een bezoek aan het kaasmuseum maar je kunt er ook een wokshop kaas maken volgen.

En bij Chocolaterie Ledoux kun je terecht voor een chocoladeworkshop voor kleine groepen. Om duimen en vingers van af te likken.

6. De frontstreek proeven

In de Westhoek vind je veel streekproducten die je absoluut moet geproefd hebben. Van aperitiefdranken over vergeten groenten tot koeken en snoepjes. Meer dan twintig soorten kazen ontdek je in Passendale, maak kennis met de Heuvellandse wijnen, kom alles te weten over de wereldberoemde koekjes van Jules Destrooper of degusteer een van de ambachtelijke bieren uit de vele brouwerijen die de streek rijk is.

7. Benen onder de tafel

Gezellig tafelen kan in de regio op veel plaatsen. Van een gezellige bistro tot een keuken op sterrenniveau: in en rond Ieper is het aanbod aan restaurants en eetgelegenheden groot.

Kortom:
Als je met familie, vrienden, collega’s… naar vakantiehuis of B&B Back2Front in Boezinge komt, dan hoeft niemand zich te vervelen. Verschillende families en (vrienden)groepjes die bij ons al kwamen logeren kunnen dat beamen. Ook voor jullie die naar de Westhoek willen komen is er voor iedere smaak en leeftijd wel iets te beleven. 

Back2Front heeft overnachtingsmogelijkheid voor groepen tot 17 personen: 12 in de B&B en 5 extra personen in het vakantiehuis. Vanaf tien personen kan je de B&B volledig afhuren.

Neem de agenda erbij en boek dus meteen een onvergetelijk weekend of meerdere dagen weg in Back2Front.

Over de schrijver
Reactie plaatsen