Fietsen in de buurt

Onze B&B is een ideale uitvalsbasis voor de fietsliefhebber. In ons ruime aanbod van fietsroutes maken we handig gebruik van onze ligging tussen knooppunt 64 en 26 van het knoopuntennetwerk (www.vlaanderen-fietsland.be/nl/routeplanner).

Zowel voor de getrainde klimmer als voor wie de streek op babbeltempo wil verkennen: Ieper en omstreken biedt voor elk wat wils. Afhankelijk van je wensen, kan je kiezen uit tochten van 20 tot 120 km die je moeiteloos aan elkaar kan uitbreiden of inkorten.

Bij Back2Front kan je gebruik maken van de afgesloten fietsenstalling voor het veilig wegbergen van je stalen ros. Carbon of aluminium mag natuurlijk ook.
Is het moeilijk om je eigen fiets mee te brengen? Wij helpen je graag aan een huurfiets. Of je nu een mountainbike, stads- of koersfiets wenst, elektrisch aangedreven of op pure spierkracht, wij leiden je graag naar de juiste verhuurders. Laat ons bij je reservatie alvast even weten als jullie fietsen willen huren, dan kunnen wij al wat regelingen voor je treffen.

Bij fietstochten rond Boezinge en Ieper staat het oorlogsverleden niet zelden centraal. Een van de meest geliefde routes is de 44 km lange “Vredesroute”. Deze komt voorbij Back2Front en leidt je langs Ieper en domein De Palingbeek naar het indrukwekkende Tyne Cot Cemetary en over Langemark terug naar Essex Farm Cemetery.

Net als alle begraafplaatsen die in handen zijn van CWGC (Commonwealth War Graves Commission), zijn deze perfect onderhouden en overweldigend sereen te midden bloeiende bloemen.

Ook de “Gifgas-route” neemt je mee langs oorlogslinies. Meer bepaald de linie waar de allereerste chloorgasaanval plaatsvond. Langs deze route van 41 km kom je langs herdenkingsplekken over deze ingrijpende gebeurtenis. Je fietst van Boezinge naar Zonnebeke en langs Langemark-Poelkapelle over Bikschote terug naar je vertrekpunt.

Wil je naast het historische erfgoed ook de culinaire toppertjes in de streek leren kennen, dan hebben we een route voor je klaarliggen die zowel streekproducten (bier, wijn, vleeswaren) als een aantal niet te missen herdenkingsplaatsen aandoet. Bayernwald en het Flanders Fieldmuseum zijn musts als je in de buurt bent.

De bierliefhebber vindt dan weer zijn gading in de “Bierfietsroute”. Deze voert je langs de Sint Sixtus abdij van Vleteren, het Hoppemuseum en de Brouwerij van De Kazematten. Een stop in het streekbierencafé van Sint Arnoldus is een aanrader.

Ben je meer fan van een pittige rit? Tussen de hellingen rondom de B&B zitten een aantal echte kuitenbijters. Vooral Heuvelland, met zijn Kemmelberg, Monteberg en Scherpenberg, is een van de topfavorieten voor de wielertoerist.

Wist je trouwens dat de bekende klassieker Gent-Wevelgem de komende jaren vanuit Ieper vertrekt? Speciaal daarvoor werd er een route voor wielertoeristen uitgestippeld die Ieper, Heuvelland en het Noord-Franse Baleuil aandoet. Je smeert best alvast je kuiten voor deze 126 km lang rit.

Ook jonge gezinnen kunnen hun hartje ophalen aan de Westhoek KD kinderfietstochten. Jaek en Nink zijn West-Vlaamse figuurtjes die je meenemen op allerlei avonturen in West-Vlaanderen. Zo ook door de bossen rond Ieper. Een route van ongeveer 26 km door het kasteeldomein van Zonnebeke en Polygoonbos, maar ook langs Palingbeek en Zillebeekvijver. Uiteraard zijn deze routes erop voorzien om af en toe even te stoppen om te spelen of een terrasje te doen. Alle info vind je op www.toerismewesthoek.be/nl/westhoek-kd/fietsen

In de gemeenschappelijke ruimte van de B&B en in de leeshoek van onze vakantiewoning vind je alle info, kaarten en routes. Verlies je niet graag te veel tijd met het uitpluizen van ons aanbod? Wij helpen je graag met je keuze.

Boek daarom je fietsarrangement in de B&B of de vakantiewoning van Back2Front. We bekijken graag vooraf welke routes zijn afgestemd op jouw familie of groep.

Ben je niet zo’n fietser? Je kan de streek ook te voet of met de wagen verkennen. Ook daarover hebben wij documentatiemappen.

Over de schrijver
Reactie plaatsen