Wie zijn de mensen die logeren in B&B Back2Front in Boezinge (Ieper)?
29 augustus 2021 

Wie zijn de mensen die logeren in B&B Back2Front in Boezinge (Ieper)?

Je overweegt om te logeren in de Westhoek. Het liefst in een B&B. In Ieper zijn er tal van logiesmogelijkheden maar misschien wil je vooral tot rust komen, weg van het stadsleven. Langs de andere kant twijfel je want is zo’n B&B op het platteland wel praktisch als je de streek wil verkennen? Ontdek in deze blog wat mensen zeggen die ervoor kozen om te logeren in B&B Back2Front in het landelijke Boezinge.

Zal ik eerlijk zijn? Toen we vernamen dat er in Boezinge een hoeve te koop stond en we bedachten dat dat misschien wel iets kon zijn om er samen iets moois uit te bouwen, zijn we onverrichter zake terug gekeerd. We konden Moortelweg 4 in Boezinge niet vinden… Maar we waren wel gecharmeerd door de omgeving. Vandaar dat we enkele dagen later een nieuwe poging hebben gedaan. Gelukkig maar!

Natuurlijk zeggen wij als uitbaters van B&B en Vakantiewoning Back2Front dat het hier dé ideale uitvalsbasis is voor iedereen die de ruime regio van Ieper wil verkennen. Maar we zijn bevooroordeeld. Daarom laten we liever onze gasten aan het woord. Zo krijg je een objectiever beeld van de mensen die kiezen voor een logies buiten het historische hart van Ieper.

Over onze gastvrijheid

Toen we in 2015 deelnamen aan het tv-programma ‘Met Vier in Bed’ waarin collega-logiesuitbaters bij elkaar verblijven en quoteren, haalden we een mooi resultaat waar we nog altijd fier op zijn. Zo gaven onze collega’s ons 12/15 voor gastvrijheid. Die gastvrijheid is ook precies waarom mensen voor ons kiezen en naar ons terugkeren.

Dat is toch wat mensen zoals Brian Goody zeggen. Brian kwam vanuit Ierland naar Ieper. Het overgrote deel van onze gasten komt uit Vlaanderen maar we hebben ook behoorlijk wat Engelstaligen die naar hier komen. Voor Engelsen, Ieren, Australiërs… is Boezinge dikwijls ‘tweede keuze’. Ze kloppen bij ons aan omdat alle beschikbare plaatsen in Ieper volzet zijn. Maar eens ze ons hebben ontdekt, komen ze maar wat graag terug. Of zoals Brian het zegt:

"Fantastic time. Katya made us feel so welcome from the minute we arrived until the time we left again. It was a very warm lovely experience and nothing was too much for her. What a beautiful place to stay: food, great accommodation… Brilliant. I would highly recommend it to all. I can’t praise it enough. I love the place and hopefully will get back sometimes."

Ook de creatieve Engelsman Jim Green die met zijn gezelschap enkele jaren geleden voor het eerst bij ons te gast was, is in de wolken over de gastvrijheid. Hij voelde zich onmiddellijk thuis:

“Absolutely excellent B&B, fantastic location and we were made to feel at home. Katya looked after us and made our stay there superb, nothing was too much trouble. The rooms are a good size and the breakfast is fit for a king. We will be back."


Over de omgeving

Mensen uit binnen- en buitenland komen naar Boezinge voor de rust. Of voor een combinatie van rust en een actieve vakantie. De Engelsman David Ross is zo iemand. Hij logeerde al talloze keren in bed and breakfasts en komt graag terug naar Back2Front.

"I've actually lost count of the times I've stayed at Back2Frotn which must provide a worthy endorsement in anybody's book? I come to Flanders to relax, for the cycling, history and the people. I love the place in every way and Katja couldn't do more to make your stay an enjoyable experience."

Boezinge heeft dan ook de ligging en het uitzicht als troeven. Dat is wat ook Tom Meuleman zegt. Hij logeerde enkele dagen in ons vakantiehuis:

"We hebben een heel leuke vierdaagse gehad in het vakantiehuis van Back2Front. Het zicht vanuit de leefkamer en tuin is fenomenaal (Ieper, Heuvelland, Pilkem Ridge, ...) en vol met leven. Op wandelafstand ligt een instappunt om de Ieperboog (WOI) te verkennen. De gastvrijheid en het ontbijt waren super. Kortom, een top B&B waar je batterijen gegarandeerd worden opgeladen."


Ideaal om te fietsen

Die batterijen opladen doen veel bezoekers aan de Westhoek en gasten van B&B Back2Front door te wandelen of op de fiets te springen. Myriam De Reu is op onze Facebook-pagina blij dat ze B&B Back2Front in Boezinge als vertrekpunt nam voor mooie wandelingen en fietstochten:

“Zeer rustig gelegen bed and breakfast, ideaal gelegen als uitvalsbasis voor fiets en wandelroutes, dicht bij Ieper en een zeer sympathieke en attente gastvrouw. Een aanrader."

Een andere lieve gast van ons, Chantal Van Steenberge, heeft het zelfs getimed.


"Back2Front is goed gelegen bij verschillende fietsroutes: op 12 minuten rijden met elektrische fiets tot de Grote Markt van Ieper."


Als je vanuit Boezinge de Westhoek vanop de tweewieler verkent, dan kom je verrassende plekjes tegen. De meeste mensen kiezen altijd de andere kant van Ieper uit om per fiets te ontdekken, maar de Ieperse regio rond Boezinge – richting Lo en de Blankaart – is zeker ook de moeite. Hoewel er geen uitgestippelde routes zijn, zijn er wel knooppunten om mee aan de slag te gaan. Het resultaat is compleet anders dan wat de doorsnee toerist in Ieper ziet.

Tip: download op deze website zeker het e-book (onderaan de pagina) met de fietsroutes die we speciaal voor gasten van Back2Front hebben uitgewerkt.

Over de rust

Verblijven in een bed and breakfast is een heel goede optie als je toe bent aan een ontspannen vakantie en wil ontsnappen aan de dagelijkse sleur. Zeker als je kiest voor een landelijk gelegen B&B kun je helemaal tot rust komen. Dat is nodig – zelfs tijdens je vakantie. Of zoals onze gast Lara Van Parys het verwoordt:


“We hadden twee dagen vakantie met de kinderen en zijn blij dat we die in B&B Back2Front hebben doorgebracht. Het is een ideaal verblijf tussen twee pretparkbezoeken in. Een heel mooi en vooral warm en gezellig verblijf."

Niet alleen gezinnen komen graag naar Boezinge. Ook ondernemers die dag in dag uit een drukke agenda hebben, kiezen voor de relaxte sfeer in onze B&B op een boogscheut van de stad. Neem nu Koen De Ganck:

Ver genoeg voor de rust, maar toch dichtbij het centrum van Ieper. Zeker aan te raden om de streek te gaan verkennen. Ieper is trouwens een zeer aangename stad”, zo omschrijft hij de ligging van Boezinge. Waarom hij voor onze B&B koos? “Prachtig uitzicht. Moderne, ruime en propere kamers met sanitair. Uitgebreid ontbijt met veel keuze, vers fruitsap en hapklare fruitblokjes.”

Dat we onze gasten lekkers voorschotelen vinden we niet meer dan normaal. Kiezen voor een B&B doe je natuurlijk niet alleen om er te overnachten maar ook om er te genieten van een lekker ontbijt en de huiselijkheid. Onze gasten waarderen het dat we net dat ietsje meer doen. Misschien wel het mooiste compliment op onze Facebook-pagina kregen we van Luc Van Balen:

“Mooi en goed gelegen B&B met super-vriendelijke gastvrouw Katja die echt haar ziel heeft gelegd in deze B&B. Heerlijk ontbijt met verse koffie en 's morgens gebakken appeltaart. Gewoon heerlijk vertoeven en alles wat je wil bezoeken, ligt dichtbij."

We leggen inderdaad onze passie en onze ziel in Back2Front. Dat voelen onze gasten blijkbaar. En misschien is dat wel onze belangrijkste troef.

En jij?

We zijn heel benieuwd waarom jij kiest voor een verblijf in onze landelijke B&B. Laat het ons hier weten.

Over de schrijver
Reactie plaatsen