Hoe Back2Front Pelicano helpt om kinderarmoede in België te bestrijden
17 februari 2022 

Hoe Back2Front Pelicano helpt om kinderarmoede in België te bestrijden

Samen kinderarmoede in België oplossen: dat is het nobele streven van de stichting Pelicano. Dat er in ons eigen land - waar het al bij al toch heel goed leven is - kinderen in armoede moeten opgroeien, doet mijn moederhart breken. Daarom doneert Back2Front maandelijks aan Pelicano om zo kinderarmoede in België te bestrijden.

Pelicano is een relatief jonge stichting die sinds 2008 strijdt tegen kinderarmoede in België. Daarvoor rekent Pelicano op donaties, ondersteuning van bedrijven, schenkingen, testamenten en nominatieve fondsen. Met deze inkomsten voorziet de stichting kansarme kinderen in de basisbehoeften. In eerste instantie gaat het om maaltijden en kleding, maar ook dienen de donaties om schoolgerief voor de kinderen te kopen. Verder wordt het geld gebruikt voor het betalen van doktersbezoeken en lidgelden voor een jeugdbeweging of sportclub.

Pelicanokind

Elk 'Pelicanokind' kan rekenen op een duurzame begeleiding. Dit houdt in dat de stichting het kind volgt tot hij of zij een diploma haalt en klaar is om zijn of haar rol te spelen in de maatschappij. Gedurende dit traject werkt Pelicano nauw samen met erkende zorgpartners. Dit kan de school zijn, maar ook het OCMW of de Dienst Sociale Zaken. Deze partijen zien er op toe dat de financiële steun rechtstreeks naar het kind gaat.

Zelf doneren?

Deze manier van werken was voor mij de doorslaggevende factor om Pelicano te kiezen als vast goed doel van Back2Front. Ik weet dat onze maandelijkse donaties goed terechtkomen en effectief een verschil maken voor de toekomst van verschillende Pelicanokinderen. Elk kind hoort zonder (geld)zorgen op te groeien en daarbij helpen zelfs de kleinste donaties.

Wil je meer te weten komen over Pelicano of wil je zelf doneren? Op de Pelicano website vind je alle info!

Over de schrijver
Reactie plaatsen