De Gevleugelde Stad lokt internationale artiesten naar Ieper
09 maart 2022 

De Gevleugelde Stad lokt internationale artiesten naar Ieper

In Ieper staat het tweede weekend van april volledig in het teken van circus en straattheater. Na twee afgelaste edities kunnen we opnieuw met open mond staren naar de optredens van internationale artiesten tijdens De Gevleugelde Stad Ieper. Kom je ook af?

De Gevleugelde Stad lokt jaarlijks internationale artiesten naar het hartje van Ieper. Nu ja, jaarlijks... Door het coronavirus gingen de edities van 2020 en 2021 jammer genoeg niet door.

Dat de artiesten staan te popelen om op te treden, is te merken aan het aantal inschrijvingen. Op de Facebookpagina van De Gevleugelde Stad staat te lezen dat het aantal inschrijvingen van straattheater- en circusgroepen alle verwachtingen overtreft. Dat belooft voor het niveau van de verschillende optredens!

Gratis toegang

De toegang tot De Gevleugelde Stad Ieper is volledig gratis. De verschillende optredens vinden plaats in de historische binnenstad en op de vestingen. Het promotiefestival start op vrijdag 8 april om 19u30 en gaat verder op zaterdag 9 april van 14u tot 23u30. Ook op zondag kan je vanaf 14u tot 19u30 genieten van diverse acts in het straatbeeld van Ieper. Nu maar hopen dat de weersgoden ons gunstig gezind zijn!

Meer info over het festival en programmatie vind je hier.

Zorgen voor elkaar

De Gevleugelde Stad Ieper 2022 staat meer dan ooit in het teken van voor elkaar zorgen. De coronacrisis heeft de cultuursector zwaar getroffen. Ik kan me amper voorstellen hoe het moet zijn om twee jaar lang je act, waar je zolang aan hebt gewerkt, niet kan brengen voor een publiek. Die interactie twee jaar aan een stuk moeten missen, moet verschrikkelijk zijn.

Daarom koos de organisatie voor een opvallend campagnebeeld. De foto die je ook hier bovenaan de blog ziet, werd in 2019 genomen door Paul Vanhaute. De foto toont twee artiesten van het Bucraá Circus. Het duo ziet er misschien verdrietig uit, maar het beeld roept vooral emoties van tederheid op. Voor elkaar zorgen, dat is wat telt.

Ik stel voor dat we massaal naar De Gevleugelde Stad gaan zodat de artiesten weten dat ook wij hen gemist hebben. Dankzij de versoepelde coronamaatregelen (hoera voor code geel) is het vrijwel zeker dat het festival de volle drie dagen op een normale manier kan doorgaan. Geen mondmaskers zodat de artiesten de verwondering op onze gezichten duidelijk kunnen zien. Dat zal hen vast en zeker deugd doen!

© facebook.com/gevleugeldestad

Over de schrijver
Reactie plaatsen